PSZ Kleine Jan - Algemene informatie

Foto van PSZ Kleine Jan


Samenwerking PSZ Kleine Jan en Plaatselijk Belang EHER

Sinds een aantal jaren is er een goede samenwerking tussen Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn (SPGH), Stichting Ieder Kind Telt (IKT) en het Plaatselijk Belang EHER omtrent de extra activiteiten die aangeboden worden voor de allerkleinsten in onze samenleving.

Bij PSZ Kleine Jan mogen peuters vanaf 2 jaar al meedraaien op de peuterspeelzaal, wat erg goed ontvangen wordt door de kinderen zelf, door de leerkrachten en ook zeker door de ouders. Veel ouders hebben een kind op de PSZ en op de basisschool Jan Barbier zitten en vanuit de ouders kwam destijds de vraag om iets met het 'gat' vanaf 11:15 (eindtijd PSZ) tot 12:00 (eindtijd basisschool) te doen. Toen heeft het Plaatselijk Belang in samenspraak met de bovengenoemde stichtingen besloten om extra activiteiten aan te gaan bieden.

Vanaf schooljaar 2014/2015 wordt er nu op maandagochtend 'Hippo & Friends' gegeven en op de woensdagochtend 'Peuter en Kleutergym'. Twee gespecialiseerde leerkrachten van de basisschool Jan Barbier zullen de activiteiten gaan verzorgen.

De verantwoordelijkheid voor deze activiteiten ligt bij het Plaatselijk Belang Egede, Hancate, Eelen en Rhaan.Egede, Hancate, Elen en Rhaan
Egede, Hancate, Elen en Rhaan